Hulumtimi Blog 8: A nuk e besojnë çdo gjë që ju mendoni se

MC40_BuperSticker_P1010592Kam kaluar nga një afishe parakolp në lagjen time ditën tjetër që më bëri të mendoj për këtë projekt – historitë që kam dëgjuar në bisedat, dhe tregimet që kanë ardhur në faqen e internetit.

“A nuk e besojnë çdo gjë që ju mendoni.” I zgjuar. Për mua, kjo fjali e thjeshtë elegante ndan dy proceset e mendimit se ne kaq shpesh marrin si një në të njëjtën. Ajo e identifikon atë ndarje të dytë më të vogël në mes, kur ne shohim apo të përgjigjet në diçka në një mënyrë të veçantë – dhe kur normat tona kulturore shkelm në për të konfirmuar për ne se kjo është mënyra e vetme për të 'shikoni’ ose përgjigjet për atë.

Një çift i tregimeve rreth ngjarjeve në klasa veçanërisht të të vijnë në mendje. Në një, Unë isha duke dëgjuar një grup të lartë të arritjes së nxënësve, rritje deri si ata janë në një kulturë individualist orientuar, venting frustrimin e tyre me mënyrën Një mësues nga një kulturë më kolektiviste u udhëzuar ato. Në mënyrë adoleshentët që vetëm mund të, studentët janë përshkruar sjelljen që dukej plotësisht i pashpjegueshëm për ta. Pra, shumë në mënyrë që sa kam reflektuar në bisedë, Kam gjetur veten pyesin nëse të paktën një pjesë të hendekut të cilësisë perceptuar u ngrit nga dy orientime të ndryshme për të mësuar, përleshje në një klasë. Sfida është se në qoftë se mësuesi dhe nxënësit nuk kanë një mënyrë për të parë këtë mundësi – fazë është e vendosur për një shumë prej keqkuptimi reciprok dhe frustrimit.

Pra, përsëri në afishe parakolp – çfarë nëse ka pasur një mënyrë për të ngrirë atë moment në kohë – para se truri ynë na tregoni se diçka është e drejtë apo e gabuar, kështu që ne mund vetëm të regjistroheni “tjetër” ose “i papritur” dhe të eksplorojnë atë së bashku? Kjo është edhe ajo që kam dëgjuar në disa nga tregimet që ju kam ndarë – realizimi i të qenit në pikërisht atë moment dhe duke pushuar kohë të mjaftueshme për të pyesni veten ose njëri-tjetrin – çfarë lidhje se?

Në qoftë se ky post bën një tregim për ju, Unë shpresoj se ju do të ndajnë atë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>