My Neighbourhood

flower-petalsKjo është një e bukur herët në mëngjes vere. Lule Bloom, jeshile kudo. Unë jam shëtiste qenin tim në lagjen time, duke shkuar nga shtëpia e Brown. Barbara, gruaja, është lexuar gazetën, përballet me dritare Franceze dhe rrugë. Ndërsa ajo vëren mua, Unë tundë të saj dhe ajo nyje dhe buzëqesh prapa. Të dyja Carol dhe Joe bashkëshorti i saj janë në vitet gjashtëdhjetë e tyre. Shtëpia e tyre është e drejtë për të minave kundërta mbi bulevardin. Ne mund të shohim njëri-tjetrin mjaft shpesh, Nuk ballë për ballë, por dora në dorë, ashtu si këtë mëngjes. Të paktën, Unë mund të them se unë të shohin ato më shpesh sesa fqinjit tim të ardhshëm dera Judy dhe të Davidit,.

Ky është viti i tretë që unë kam qenë duke jetuar në lagjen këtë mbretëreshë të qetë dhe britanike style s Park në New Westminster, e cila është e plotë të shtëpive të trashëgimisë dhe kopshte përrallore. Unë jam i habitur gjithmonë me bukurinë e saj natyrore dhe harmoninë arkitektonike. Mbaj mend një herë unë pashë joe në oborrin e tij para, ne ishim duke folur në lidhje me të mirë i mbajtur kopshtin e tij. Ai e rekomanduar kopshtar tij për mua. Mora emrin dhe informatat kontaktuese prej tij. Ndërkohë unë thashë joe që unë dhe partneri im të vërtetë të gëzojnë duke bërë kopshtarisë nga vetja. Kjo ishte tashmë dy vjet më parë. Dhe Joe dhe unë kurrë nuk kam marrë një tjetër shans për të kryer në bisedë. Ne mezi plotësojnë njëri-tjetrin në person përsëri. Ndoshta ne kemi orar të ndryshëm në rrugë. I guess. Ende, Familja Brown është familja më e llafazane që kemi takuar ndonjëherë në rrugën time në mesin e familjeve dhjetë apo më shumë.

Në vitin tim të parë që unë u zhvendos në lagjen, Kam vizituar njëri nga fqinjët e mi të cilët jetojnë në të njëjtin bllok gjatë kohës së Krishtlindjeve. Kam përgatitur çokollatë të mirë-mbushur dhe biskota dhe trokiti në dyert e tyre. Unë kam qenë në gjendje për të shkëmbyer informacionin e kontaktit me dy prej tyre, të cilat ishin fqinji im dyer dhe familja Brown. Me shumica e tyre, ne sapo kishte bisedime të vogla dhe unë mezi mend emrat e tyre dhe tani përballet me. Fqinji im i ardhshëm dera Judy dhe Davidi në të vërtetë janë një çift shumë të bukur. Sapo kam takuar ata me miqtë e tyre duke qëndruar në frontin e shtëpisë së tyre. Judy futi mua duke thënë se, "Ky është i afërmi im kinez." Ajo gjithashtu është në gjendje të konstatoj Kam vizitorë nga Shtetet sepse ajo një herë më pyeti, "A janë miqtë tuaj amerikanë ende këtu?"Unë ndihem shumë ngrohtë nga i pyetur saj. Gjë është që ne thjesht nuk takohen dhe të flasin shumë shpesh. Ata kanë një shtëpi të madhe dhe oborrin që duhet të kujdeset për punët e tyre përveç. Same here. Unë nuk e di se çfarë shtëpinë e tyre duket si. Ata mund të jetë kurioz rreth shtëpisë sime, si edhe. Kjo nuk do të ndodhë për të dy prej nesh që të ftojë njëri-tjetrin mbi. Unë ndihem keq për këtë nga ana ime.

Unë nuk jam duke thënë se unë nuk e gëzojnë jetën time këtu në lagjen time të bukur. Unë në fakt e vlerësojmë privatësinë dhe qetësi dhe paqe këtu shumë më shumë. Kjo është vetëm kaq shumë të ndryshme nga jeta ime në Kinë mbrapa deri në nëntë vjet më parë. Ajo nuk mund të jetë një punë e madhe këtu për aq kohë sa ne gëzojmë mbretërinë tonë të izoluar. I përdorur për të marrë pjesë në parti bllok në vendin e mikut tim më të mirë në Vankuver perëndim. Ne nuk kemi një gjë të tillë këtu, por atje është vjetore garazh shitjes ngjarje. Unë shoh në garazhin tim të vogël, pyesin se çfarë unë mund të shesë për të bërë veten të duket si një e vërtetë Kanadeze.

- Yan-Min në New Westminster, BC

 

Foto: www.flickr.com / photos / alphageek